VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO / Romica Rusu: Bolile renale pot fi depistate la timp, dacă am merge la timp să facem investigațiile de rutină

Medicul nefrolog, Romica Rusu, a vorbit sâmbătă, 11 martie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei, în contextul marcării în săptămâna curentă a Zilei Mondiale a Rinichilor, că bolile renale pot fi depistate la timp, pot avea un tratamen adevcat care să încetinează evoluția bolii cronice de rinichi, dacă oamenii ar merge la timp să facem investigațiile necesare de rutină.

„Este o categorie de moldoveni care sunt foarte responsabili de sănătatea lor, efectuează diverse investigații pentru a depista la timp unele patologii, iar dacă se depistează ceva, efectuează tratamente profilactice. Astfel, se micșorează riscul de a ajunge la a avea o boala cronică la rinichi. Avem și oameni iresponsabili, care nu au grijă să-și monitorizeze elementar tensiunea arterială. Acești pacienți, care nu au grijă să-și monitorizeze sănătatea, au un risc mai mare de a dezvolta un infarct miocardic, un ictus cerebral”, a spus medicul specialist.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.