Nutriţionista, Olga Cara, a spus duminică, 16 octombrie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei, în cadrul unei intervenţii telefonice în contextul Zilei Mondiale a Alimentaţiei, că trebuie să conştientizăm nu doar la nivel de populaţie, dar şi individual, că am devenit foarte risipitori, în toate direcţiile, inclusiv în direcţia alimentaţiei.
„Odată cu acest progres tehnico-ştiinţific, odată cu apariţia a tot felul de tehnologii menite să ne faciliteze munca de zi cu zi, nu observăm acest lucru, dar plenta ne atenţioneză că este epuizabilă şi trebuie să conştinetizăm că şi în latura alimentaţiei suntem responsabili nu doar pentru ceea ce mâncăm astăzi, dar şi pentru ceea ce vor avea chiar şi strănepoţii noştri”, s pus Olga Cara.
Întrebată despre sunt studii sau date statistice care să spună cât de risipitori sunt moldovenii, Olga Cara a menţionat că potrivit datelor Regiei Autosalubritate în fiecare an la nivelul municipiului Chişinău un locuitor al capitalei aruncă la gunoi în medie 166 de kilograme de mâncare, în mare parte mâncarea deja gătită, urmată de fructe şi legume. „Aceasta este o catastrofă pentru mediu pentru că această mâncare intră într-un circuit, care ulterior afectează mediul. trebuie să continetizăm faptul că dacă ceva ne rămâne, putem transforma în alt tip de mâncare”, a spus Olga Cara.