VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO / Natalia Crudu: Vreau să renască tradiția țesutului și lâna de oaie să nu mai fie aruncată

Meșterul popular din Ciobalaccia, raionul Cantemir, Natalia Crudu, a vorbit sâmbătă, 29 iulie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei, despre viața de meșter popular, din anii tinereții și până după 80 de ani.

„Dacă muncești, ai de toate. Ai poate mai puțin, dar ai cu folos. Chiar dacă toate s-au scumpit, nu am renunțat la nimic din ceea ce am dorit pină a se scumpi. Am prețuit banul”.

Natalia Crudu crede că lucrurile făcute manual sunt mai frumoase și mai sănătoase, ele au și un beneficiu, pe ele nu se chelutie atâția bani. „O casă îmbrăcată din lucruri făcute manual arată mai luminoasă și mai sănătoasă. Vreau să renască tradiția țesutului și lâna de oaie să nu mai fie aruncată. Dacă ești harnic, muncești, ai tot ce îți trebuie, chiar și la țară. Omul prin muncă este cinstit și văzut”.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.