VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

AUDIO / Marcela Diţa: În Republica Moldova, cu regret, cumva se intensifică acest fenomen, al oamenilor străzii

Despre fenomenul oamenilor fără adăpost, cunoscut ca „oamenii străzii” a fost programul informativ Pulsul Basarabiei de sâmbătă, 22 octombrie.

Marcela Dița, prodecan la Facultatea de Psihologie și Psihopedagogie Specială din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, lector universitar la catedra asistența socială din cadrul universității, specialist in domeniul social, inclusiv protecția persoanelor fără adăpost, a spus că în Republica Moldova, ca şi în alte state ale lumii, fenomenul oamenilor străzii este prezent, este întâlnit şi cu siguranţă va persista de-a lungul anilor.

„Informaţiile pe care am reuşit eu să le analizez de-a lungul anilor, să le studiez, arată că în toate ţările lumii există persoane fără adăpost, oameni ai străzii, cerşetori etc, doar că în diferite state se abordează diferit această problemă, sunt mai diverse şi mai puţin diverse serviciile de susţinere a acestei categorii de persoane vulnerabile. În Republica Moldova, cu regret, cumva se intensifică acest fenomen al oamenilor străzi. Apar din an în an tot mai multe şi tot mai multe persoane în stare de dificultate avansată cum sunt persoanele rămase fără adăpost. Ia amploare acest fenomen, poate fi observat şi în rândul copiilor străzii”, a spus Marcela Diţa.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.