VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO/ Larisa Zubcu: Sala cu Orgă, în cei 45 de ani de activitate, a devenit un pilon de bază al culturii și al muzicii academice de la noi

Sala cu Orgă din Chișinău, săptămâna trecută, a dat startul celei de-a 45-a stagiune, marcând astfel 45 de ani de la inaugurare. Larisa Zubcu, derectoarea generală a Sălii cu Orgă, a vorbit sâmbătă, 30 septembrie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei, despre cei 45 de ani, dar și despre cei 22 de ani de când se îngrijește de instituţia artistică de prim rang din capitală, activitatea căreia are o importanţă măreață pentru viaţa spiritual-culturală a capitalei.

„45 de ani s-au scurs, iar această sală de concerte din inima Chișinăului a devenit un pilon de bază al culturii, al muzicii academice de aici de la noi. De atunci se țin și se țin stagiuni, festivaluri, concursuri. Pe parcursul anilor s-au creat ansambluri și formații artistice, cum este Orchestra Națională de Cameră, care anul acesta face 35 de ani de activitate. Avem Corul Național de Cameră. Cvartetul Național de Coarde. O avem pe organista Anna Strezeva. La noi activează soliști instrumentiști: violoncelistul Ion Josan, violonistul Ilian Gârneț, flautistul Ion Negură jr.. Am devenit cunoscuși grație profesionalismului și dedicației acestora pentru viața culturală artistică a țării”, a spus Larisa Zubcu.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.