VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO / Ion Duminica: Astăzi, cei mai mulți dintre romi își ascund identitatea

„Actualmente, avem cel mai mare grup de romi care își ascund identitatea, de frică să nu mai fie deportați, discriminați și de frică să nu tragă rușinea. Și astăzi pentru majoritatea populației de etnie romă, a fi rom este o rușine. Multe proverde despre romi sunt cu tentă negativă sau umoristică. Aceste credințe despre romi nu au ieșit din mentalitatea colectivă. Așa și au rămas din păcate. Nu avem o educație corespunzătoare. Copii de etnie romă vin la școală ca persoane străine. Ei nu învată despre istoria și cultura lor, despre impactul pe care l-au avut la formarea acestui stat”.

Sunt declarații ale lui Ion Duminica, cercetător științific la Institutul Patrimoniului Cultural, expuse sâmbătă, 8 aprilie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei, în contextul Zilei Mondiale a Romilor.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.