VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO/ Elana Balațel: După ce am făcut o totalizare a țărilor vizitate, am înțeles că nu știu cine sunt

„Când am revenit acasă, după opt ani de America, am înțeles că nu-mi cunosc țara. Nu vizitasem obsolut nimic în Republica Moldova, până a pleca peste ocean. După ce am făcut o totalizare a tuturor țărilor pe care le-am vizitat, am înțeles că nu știu cine sunt”, astfel a comentat Elana Balațel, duminică, 19 februarie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei, despre ceea ce a determinat-o să se facă ghid de turism. „Dorința de a descoperi care sunt rădăcinile mele m-au determinat să-mi cunosc țara. Ca să ne cunoaștem pe noi, trebuie să ne cunoaștem țara”, crede ghidul de turism.

În contextul în care în fiecare an este marcată la 21 februarie Ziua Mondială a ghidului de turism, Elana Balațel a spus că ea crede că Republica Moldova este una dintre puținele țări care nu are o identitate clară. Oamenii care trăiesc în Republica Moldova se identifică cu diferite grupuri etnice.

„Am revenit recent din Armenia, iar acolo am văzut cât de mult ei țin la al lor patrimoniu. La moldoveni, o parte din acest patrimoniu, care îi identifică, a fost distrus. Cel care este reprezintă diferite stiluri și oamenii nu înțeleg ceea ce avem și din ce perioadă este”, a spus Elana Balațel.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.