VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO/ Ecaterina Popescu: Covoarele basarabene vechi rămân ca niște cărți de unde putem citi destinul neamului, destinul unei familii

Sâmbătă, 17 decembrie, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, va avea loc ediția a IX-a a Târgului Național al Covorului, cu genericul „Covorul Dorului”. Ecaterina Popescu, meșter popular, autoarea mai multor programe de studiu, ghiduri pentru doritorii de a studia arta țesutului, fondatoarea complexului de meșteșuguri „Arta Rustică”, din Clișova Nouă, raionul Orhei, a vorbit sâmbătă, 10 decembrie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei, despre pasiunea pentru țesut, arta țesutului, importanța Târgului Național al Covorului, dar și despre ornamentele și motivele care se regăsesc pe un covor basarabean.

„Se cere o schimbare și eu consider că acest eveniment cultural este parte a acestor schimbări necesare astăzi. Covorul nostru basarabean a fost un adevărat tezaur cultural și economic. Și din cauza că dispare, se cere ca acest eveniment neapărat să fie organizat. Mă bucur că s-a lansat târgul în 2015 și mă bucur că se găsesc oameni care continuă acest lucru. Trebuie să continuăm. Covoarele basarabene vechi nu rămân ca simple obiecte, ele rămân ca niște cărți de unde putem citi destinul neamului, destinul unei familii”, a spus meșterul popular.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.