VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO / Corina Rezneac: Dăruim mărțișoare probabil pentru a ne bucura de primăvară din plin

„Mărțișoarele tradiționale, autentice, confecționate sunt foarte apreciate astăzi. Dăruim mărțișoare probabil pentru a ne bucura de primăvară din plin. Credința populară spune: „cum vei întâlni această zi de 1 martie așa vei petrece tot anul. În trecut era foarte important cine îți trecea pragul în această zi, era important să nu te cerți în această zi. Era și este important să se facă curățenie către această zi, la fel cum se face de Paști, de Crăciun”, a declarat Corina Rezneac, formator la Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, sâmbătă, 25 februarie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei.

„Frumos este că în spațiul nostru cultural, ca și la bulgari, ca și la macedonieni, mărțișorul este purtat o vreme mai îndelungată.  A promova tradiția înseamnă în primul rând a o cunoaște, a ne da seama că este un patrimoniu, că ne reprezintă în lume. Sunt foarte multe tradiții pe care le avem care sunt foarte valoroase, care ne reprezintă în lume, dar față de care noi nu suntem conștienți”, a declarat Corina Rezneac.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.