VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO/Andrei Apetrei, secretarul Episcopiei Basarabiei de Sud: Ajunul Paștelui e despre post negru, rugăciune, asceză și așteptarea Luminii Sfinte

Andrei Apetrei, secretar al Episcopiei Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, preot la biserica din satul Cucoara, raionul Cahul, a vorbit sâmbătă, 15 aprilie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei, despre semnificația Paștelui, Sâmbătei Mari, Ajunului Paștelui, dar și despre importanța mersului la biserică în Noaptea Învierii.

„Iată-ne ajunși cu toții în Sâmbăta cea Mare, când așteptăm ca sfânta lumină să pogoare la mormântul Domnului Isus Hristos, din cetatea Ierusalimului, și să ne bucurăm cu toții la marele praznic din această noapte, de lumina pe care ne-o dăruiește Dumnezeu nouă ca un semn și ca un aspect în care se arată dreapta credință și mila pe care o are Dumnezeu față de noi, fiii săi. Ajunul Paștelui se manifestă prin post aspru, chiar negru, oprirea de la consumul de alimente, inclusiv a apei, se recomandă rugăciune, asceză și așteptarea momentului când preotul în mijlocul bisericii, iese înaintea credincioșilor și spune: Veniți de primiți lumină. După pregătirea din cele 40 și câteva zile de post, încununate cu ultimele zile de post mai intens, de trăire mai intensă a credinței, fiecare dintre credincioși ar trebui să-și îndrepte pașii în această seară către sfânta biserică, să încununeze aceste zile de postire prin participarea la sfânta și dumnezeiasca liturghie pascală. Cei care au postit și s-au spovedit – să se împărtășească cu trupul și sângele Domnului, ca bucuria să fie deplină ”, a spus Andrei Apetrei.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.