VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO/Anastasia Rusu: O asociație de băștinași aduce plus-valoare într-o comunitate

Alianța Asociațiilor de Băștinași este platforma unică a asociațiilor de profil din Republica Moldova și îi reprezintă pe cei plecați peste hotare, dar care pot fi o resursă importantă pentru dezvoltarea localităților lor de origine. Despre asociațiile de băștinași, deja create în Republica Moldova, ce sunt acestea și în ce constă activitatea lor, am vorbit sâmbătă, 18 noiembrie, la Pulsul Basarabiei, Anastasia Rusu, directoarea executivă a Alianței Asociațiilor de Băștinași, totodată, administratoarea Asociației de Băștinași „Cimișlienii de pretutindeni”.

„Este important să avem această legătură, această afinitate, acest liant între diasporă, băștinașii plecați și cei care au rămas acasă. Ca alianță, ne dorim foarte mult să consolidăm, să fortificăm aceste relații, că doar în baza relațiilor de parteneriat, de cooperare, există acel succes și acea dezvoltare comunicată durabilă”, a spus Anastasia Rusu.

Potrivit directoarei executive a Alianței Asociațiilor de Băștinași, satele care au Asociații de Băștinași sunt vii. Acolo este multă forfotă, este multă activitate, iar mobilizarea oamenilor, a comunității, este o activitate de bază, prioritară a Asociațiilor de Băștinași, care ar fi 120 la nivel de țară, iar membre ale Alianței – 60. „Orice activitate pe care o Asociație de Băștinași tinde să o desfășoare nu se face fără oameni. O Asociație de Băștinași pentru o comunitate este o plus valoare”, potrivit Anastasiei Rusu.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.