VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Audienții INJ, obligați să prezinte declarația de avere și interese personale

Audienții Institutului Național al Justiției (INJ) vor fi obligați să prezinte declarația de avere și interese personale. O inițiativă legislativă care prevede consolidarea capacităților INJ și a competențelor audienților INJ a fost votată, la 18 ianuarie, în lectură finală de Parlament.

Potrivit unui comunicat emis de Parlament, proiectul de lege conține o serie de facilități pentru audienții Institutului Național al Justiției. Referitor la examenul de admitere, se propune introducerea obligativității de a publica pe pagina web a INJ rezultatele fiecărei probe și, ulterior, rezultatul final al examenului. Totodată, termenul de contestare a rezultatelor examenului de admitere va fi modificat de la 48 de ore la două zile lucrătoare.

În contextul în care Institutul Național al Justiției se confruntă cu un deficit de formatori, în special judecători la Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție, se propune diminuarea volumului de muncă pentru judecătorii și procurorii care activează, prin cumul, în calitate de formatori. Suplimentar, se introduce posibilitatea ca și experții internaționali să poată activa în calitate de formatori.

Alte prevederi ale proiectului de lege se referă la reglementarea statutului de conducător al stagiului de practică, modul de constituire a Comisiei pentru examenul de absolvire etc. Totodată, directorul INJ va fi ales prin concurs pentru un mandat de 4 ani, iar aceeași persoană va putea exercita cel mult două mandate de director.  

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.