VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Au devenit cetăţeni moldoveni: Un grup de străini care locuiesc la Chișinău au depus jurământul

16 de persoane care domiciliază în municipiul Chișinău au depus vineri jurământul pentru acordarea sau redobândirea cetățeniei Republicii Moldova.

Evenimentul s-a desfășurat la Primăria Chișinău.

Persoanele care au obținut cetățenia moldovenească sunt originare din Ucraina, Federația Rusă, Belarus, Kazahstan, Azerbaidjan, Turcia, Regatul Hașemit al Iordaniei și Republica Arabă Siriană. Totodată, alte 2 persoane au redobândit cetățenia statului nostru.

După depunerea jurământului de credință Republicii Moldova, viceprimarul Angela Cutasevici a venit cu un mesaj de felicitare pentru cei prezenți. Viceprimarul i-a îndemnat pe noii cetățeni să fie activi, să respecte legile statului și să participe împreună cu întreaga comunitate la dezvoltarea și prosperarea întregii republici și a municipiului Chișinău.

E de menționat că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia Republicii Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii și a istoriei statului, precum şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială guvernamentală examinează dosarul, după care este emis decretul Preşedintelui Republicii Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.