VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Atac rusesc asupra ultimului oraș important din estul Ucrainei aflat sub controlul Kievului

O lovitură rusă asupra oraşului Kramatorsk din estul Ucrainei a atins câteva locuinţe, salvatorii căutând mai multe persoane care s-ar putea afla sub dărâmături, conform unei declaraţii a guvernatorului regional, informează AFP.

Jurnaliştii AFP la faţa locului i-au văzut pe salvatori transportând un cadavru, în timp ce alţii înlăturau molozul, scrie Agerpres.

Potrivit guvernatorului Vadim Filacikin, o familie de patru persoane, inclusiv adolescenţi de 14 şi 16 ani, se află „probabil” sub ruinele uneia dintre casele lovite.

„Mai întâi s-a auzit un zgomot puternic, apoi o explozie, iar în cele din urmă ferestrele şi uşile casei noastre au fost smulse de suflul exploziei”, a spus Aleksandr, de 25 de ani, un locuitor al oraşului.

„Eram în hol şi mă jucam cu fiica mea de doi ani şi cu pisica. Cunoaştem persoanele care locuiau în această casă” distrusă, a adăugat el.

Zeci de salvatori sosiţi la locul atacului lucrau la lumina lămpilor şi uneori folosind lopeţi şi propriile mâini pentru a muta resturile, au remarcat jurnaliştii AFP.

Atacul a lăsat un crater mare în apropierea casei.

Ultimul oraş important din Donbas aflat sub control ucrainean, Kramatorsk este situat la aproximativ 20 de kilometri de linia frontului, în estul Ucrainei.

De la începutul războiului în urmă cu doi ani, acest oraş a făcut obiectul unor atacuri repetate din partea forţelor ruse. În aprilie 2022, gara din Kramatorsk a fost ţinta unui bombardament soldat cu peste 60 de morţi.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.