VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Asociația Transportatorilor Auto a transmis Parlamentului propriul proiect de modificare a Codului Rutier

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a depus la Parlament propriul proiect de modificare a legislației în domeniul transporturilor rutiere și solicitarea de a iniția un discuții în acest sens.

„Prin Nota Informativă argumentăm necesitatea ajustării legislației naționale la cea europeană, cu referințe la legislația Uniunii Europene și a României”, se arată într-un comunicat al APOTA.

Potrivit organizației, transportatorii sunt în așteptarea unui dialog constructiv și profesionist, pentru a găsi soluțiile potrivite problemelor din ramură, prioritate având principiile legislației Uniunii Europene.

Potrivit IPN, transportatorii solicită ca programele de transport în traficul național să fie elaborate având ca scop  acoperirea necesităților reale ale populației de a se deplasa cu mijloace de transport în comun și asigurând ca fiecare localitate să dispună de cel puțin o cursă tur și o cursă retur funcțională (directă sau tranzit), inclusă în programul de transport raional sau interraional.

APOTA propune ca programul de transport raional să fie elaborat de către consiliile raionale  cu consultarea operatorilor de transport, după solicitarea propunerilor de la primăriile localităților din raion. Programul de transport municipal/ local să fie elaborat de către primării cu consultarea operatorilor de transport, după organizarea unor consultări publice cu persoanele din localitate.

Potrivit proiectului, în cazul programului de transport rutier raional, la introducerea unei rute noi, la prelungirea rutei, la majorarea numărului de curse, la introducerea de stații sau la modificarea orelor, când graficul de circulație propus are stații care se află în graficele unor rute deservite de către alți operatori de transport rutier, între plecările din localitățile intermediare și localitățile capăt de rută comune cu ale unei curse incluse în programul de transport raional sau interraional trebuie să se asigure un interval de 15 minute.

La sfârșitul lunii februarie transportatorii au organizate mai multe acțiuni de protest, inclusiv cu sistarea rutelor. Ca urmare, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a recepționat un mesaj de la conducerea Parlamentului  prin care transportatorii sunt îndemnați să vină cu propuneri de modificare a Codului Transporturilor Rutiere.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.