VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Asigurarea RCA, obligatorie, indiferent că ești din dreapta sau stânga Nistrului

Biroul pentru Reintegrarea reamintește că asigurarea RCA este obligatorie pentru toți șoferii cu mașini înmatriculate în Republica Moldova.

”Șoferii din regiunea transnistreană sunt amendați cu până la 3000 mii de lei, cu aplicarea a trei puncte de penalizare, pentru lipsa poliței de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto. Măsura se aplică în privința tuturor categoriilor de autovehicule înmatriculate pe teritoriul Republicii Moldova, indiferent de înregistrarea acestora pe malul drept sau pe cel stâng al râului Nistru”. Precizarea a fost făcută de Biroul pentru Reintegrare, în contextul în care, pe rețele de socializare, dar și în presa locală, au apărut informații despre nemulțumirile conducătorilor auto. 

“Problema majoră persistă de mai mulți ani în legătură cu vehiculele înregistrate și asigurate în regiunea transnistreană și care sunt implicate în accidente rutiere cu mijloace de transport înregistrate conform cerințelor legislației Republicii Moldova, inclusiv cu polițe de asigurare obligatorie auto emise de companii licențiate în modul stabilit de lege, conducătorii ultimei categorii neavând posibilitatea de a revendica prejudiciile suportate în urma accidentelor rutiere deoarece companiile de asigurări din raioanele de est ale țării nu-și onorează obligațiile contractuale”, se menționează în comunicatul Biroului pentru Reintegrare, citat de ziua.md.

Instituția mai precizează că există dificultăți majore în documentarea încălcărilor conducătorilor auto din regiunea transnistreană care nu pot fi monitorizați din lipsa datelor în sistemele informaționale unice, inclusiv din cele referitoare la asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.