VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

„Așa se întâmplă într-un stat democratic”. Maia Sandu, despre migrarea parohiilor la Mitropolia Basarabiei

Președinta Maia Sandu a declarat că atât Biserica, cât și cetățenii trebuie să facă front comun pentru a păstra pacea și pentru a susține aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Potrivit șefei statului, într-un stat democratic, fiecare parohie este în drept să decidă împreună cu enoriașii din care Mitropolie să facă parte.

„Vreau să vă spun ce sper eu că se va întâmpla. Eu sper că toată lumea: și biserica, și cetățenii se vor uni pentru a păstra pacea și pentru a susține aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Asta este ce îmi doresc și ce sper că se va întâmpla. Ceea ce am spus acum este și pentru enoriași. Eu îmi doresc ca toată societatea să se unească pentru lucrurile importante, pentru ca să păstrăm pacea și pentru ca să ajungem membru al Uniunii Europene”, e menționat Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului a menționat că într-un stat democratic, autoritățile un intervin în trebuirile Bisericii și este la discreția fiecărei entități să-și decidă soarta.

Menționăm că în ultima perioadă tot mai multe parohii părăsesc Mitropolia Moldovei subordonată canonic Patriarhiei de la Moscova și aderă la Mitropolia Basarabiei subordonată canonic Patriarhiei Române. Abandonarea bisericii ruse de către clericii moldoveni a luat amploare în contextul invaziei ruse în Ucrainei, dar și după ce mitropolitul Vladimir a recunoscut într-o scrisoare adresată patriarhului Kirill că moldovenii vor reveni în sânul bisericii române. Mitropolitul Vladimir a menționat în scrisoarea adresată superiorului său de la Moscova că „lumea rusă” este străină valorilor noastre naționale și că reunirea Republicii Moldova cu România se va produce într-un timp relativ scurt.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.