VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Armenia preia exemplul Moldovei în domeniul Agriculturii

O delegație din Armenia formată din nouă funcționari și reprezentanți ai societății civile a fost în vizită la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Scopul întrevederilor a fost de a prelua experiența Republicii Moldova în implementarea Programului Național LEADER.

 ”MAIA și-a asumat angajamentul să dezvolte politici și pentru dezvoltarea spațiului rural. Noi am înțeles că agricultura se dezvoltă doar când în sate există bunăstare și condiții favorabile de desfășurare a afacerilor. Din anul 2016 am început implementarea Programului LEADER și la moment avem peste 50 de Grupuri de Acțiune Locală, dintre care 37 implementează proiecte de dezvoltare locală”, se arată în comunicatul oficial al Ministerului Agriculturii.

 Membrii delegației au fost informați cu privire la cu documentele de politici și cadrul normativ curent. Delegația a vizitat și Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, unde le-au fost furnizate informații privind mecanismul de finanțare a Grupurilor de Acțiune Locală din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural. Funcționarii de la AIPA au enumerat rezultatele atinse, subliniind că, în perioada august 2022-iunie 2023 au fost finanțate circa 700 proiecte, din bugetul de stat.

 În următoarele zile, membrii delegației vor fi familiarizați cu activitatea a 3 Grupuri de Acțiune Locală din zonele de nord și de sud a țării. În cadrul ședințelor, specialiștii moldoveni vor relata despre organizarea, organele de conducere, funcționarea, finanțarea și implementarea proiectelor, precum și interacțiunea acestora cu Rețeaua Națională LEADER, cu administrația publică locală și centrală.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.