VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Argumentele de blocare a aderării României la Spațiul Schengen nu sunt întemeiate, susține Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, susține că argumentele Austriei pentru blocarea aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen nu stau în picioare și nu sunt întemeiate, din moment ce a acceptat aderarea Croației.

Liderul de la București a declarat că România va continua discuțiile cu statele membre UE pentru a debloca aderarea la spațiul de liberă circulație.

„Sigur, e puțin deprimant ca de la Viena să auzi ca și cum acolo o placă s-ar fi stricat. Tot același text, în condițiile în care România performează foarte bine în oprirea migranților ilegali. Noi continuăm pe linia diplomatică, însă devine din ce în ce mai ciudat acest dialog în condițiile în care Austria spune de fiecare dată că nu are nimic împotriva României sau Bulgariei, dar se opune extinderii Spațiului Schengen, în condițiile în care a aprobat exact în aceeași ședință aderarea Croației. Deci argumentele sunt cel puțin străvezii”, a declarat Klaus Iohannis, citat de Digi24.

Pe de altă parte, potrivit liderului de la Palatul Cotroceni, „realitatea e că Spațiul Schengen nu mai funcționează și aproape că nu mai există”.

„Din cauza migrației, care este destul de importantă, multe state și-au închis granițele. Chiar în zona noastră, în estul Uniunii, au apărut succesiv mai multe închideri de granițe. Cineva ar putea să constate că vrem să intrăm într-un acord care nu mai funcționează. E o întrebare pe care trebuie să ne-o punem și discuția pe Schengen este mai veche. Faptul că Schengen are probleme se știe de mult și, pe de o parte, există dorința de a moderniza acordul Schengen, pe de altă parte, există unii care se opun la orice, inclusiv la extindere”, a declarat Iohannis.

El a adăugat că de mai mulți ani a discutat acest subiect cu liderii europeni și le-a spus că România „ar deveni un punct forte” pentru Spațiul Schengen, care ar deveni mai sigur și mai puternic prin aderarea României.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.