VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ar fi cauzat prejudiciul de 32 de mii de euro. Ex-executor judecătoresc, deferit justiției pentru abuz de serviciu

Un ex-executor judecătoresc a fost deferit justiției fiind acuzat de abuz de serviciu, cu cauzarea unui prejudiciului material estimat la suma de 32 000 euro. Procuratura Anticorupție (PA) anunță despre finalizarea urmăririi penale și remiterea în instanța de judecată pentru examinare în fond a cauzei.

Potrivit PA, urmărirea penală a fost pornită în martie 2022, în baza plângerii unei persoane fizice.

„În rezultatul efectuării urmăririi penale, s-a stabilit că învinuitul, fiind investit cu atribuții de exercitare a activității de executare silită în circumscripția mun. Chișinău, având în gestiune procedura de executare, privind încasarea de la administratorii și fondatorii unei întreprinderi în proces de lichidare a unei creanțe în mărime de 75 600 lei, cunoscând despre existența unei hotărâri definitive și executorii, prin care a fost anulat contractul de vânzare-cumpărare a unui mijloc de transport, ce aparținea părții vătămate, cu restabilirea drepturilor de proprietate și de gaj, comercializat anterior în cadrul aceleași proceduri de executare, a continuat în mod intenționat urmărirea anume acestui bun, în scopul realizării înregistrării dreptului de proprietate după posesorul actual al mijlocului de transport.

Astfel, contrar hotărârii instanței de judecată, neglijând solicitările părților vătămate de restituire a bunului urmărit, de către executorul judecătoresc au fost desfășurate succesiv două licitații de comercializarea a mijlocului de transport nominalizat la un preț diminuat, organizate în așa fel încât câștigător să devină deținătorul său actual”, se arată în comunicatul emis de Procuratura Anticorupție.

Deși instanța a respins procesele-verbale de licitație, obligându-l să înlăture neajunsurile, executorul judecătoresc a neglijat acest fapt, iar în rezultat părțile vătămate nu și-au putut realiza drepturile restabilite prin hotărârea instanței de judecată, fiind cauzat un prejudiciu material estimat la suma de 32 000 euro.

Pentru infracțiunea comisă legea prevede pedeapsa cu amendă în mărime de la 67 500 la 117 500 lei sau cu închisoare de la 2 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.