VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Aproximativ 900 de terenuri urmează să fie expropriate pentru construcția liniei electrice Vulcănești-Chișinău

Aproximativ 900 de terenuri private și care aparțin autorităților locale urmează să fie expropriate de stat pentru a putea fi construită linia electrică aeriană Vulcănești-Chișinău. Proprietarii suprafețelor urmează să fie despăgubiți conform legislației în vigoare, anunță Ministerul Energiei. 

Proiectul hotărârii de Guvern, care stabilește această procedură, a fost publicat pentru consultări publice și urmează să fie transmis spre aprobare de către executiv. 

Cele 900 de terenuri se află pe teritoriul Găgăuziei, raioanelor Taraclia, Cahul, Leova, Cimișlia, Hâncești, Ialoveni și în mun. Chișinău, în comuna Băcioi.

Evaluarea sumelor pentru despăgubiri va fi asigurată de Institutul de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului, în conformitate cu rapoartele de evaluare realizate de evaluatori independenți.

Pentru facilitarea procedurii de expropriere, la nivel de raioane și localități au fost create comitete de monitorizare a impactului social, care vor asigura participarea comunității la procesul de monitorizare a impactului, recepționare a reclamațiilor și de asistență a proprietarilor de terenuri.

Linia electrică Vulcănești-Chișinău va avea o lungime de 158 de kilometri. Construcția, care este parte a proiectului de dezvoltare a sistemului electroenergetic din Republica Moldova, urmează să fie încheiată până la sfârșitul anului 2025.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.