VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Aproximativ 30 de mii de minori din R. Moldova au unul sau ambii părinți plecați în străinătate

Autoritățile tutelare locale aveau în evidența oficială, la sfârșitul anului trecut, 29 465 copii cu unul sau ambii părinți plecați în străinătate.

Datele Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS) arată că doar asupra a 14 000 de copii era instituită custodia, ceilalți fiind lăsați informal în grija rudelor, fără responsabilitate juridică și fără nicio formă de protecție, transmite Ziarul Național.

Angajații Ministerului Muncii și Protecției Sociale au reușit să dubleze, în ultima jumătate de an, numărul de custodii instituite oficial pe copiii ai căror părinți sunt plecați peste hotare.

Astfel, dacă la sfârșitul anului 2022 erau în custodie doar 44% din copiii cu părinții plecați, iar la sfârșitul anului 2023 – doar 48%, în luna mai a acestui an cifra a urcat la 80%.

În prezent, 3 545 de copii mai rămân fără custodie, însă MMPS își propune ca aceasta să fie instituită până la sfârșitul anului în privința tuturor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.