VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Aproape 13.000 de elevi au fost admiși la liceu în anul curent de studii

Un număr de 12.853 de elevi care au absolvit clasa a IX-a au fost admiși la liceu în anul de studii 2023 – 2024 în urma depunerii dosarelor la concursul de admitere.

Potrivit Ministerului Educației, cifrele reprezintă 45,67% din numărul total de absolvenți ai treptei gimnaziale – 28.436 de elevi. 

Conform statisticilor, la profilul umanist au fost înmatriculați – 8.098 de elevi (ce constituie 63% din totalul înmatriculați), iar la profilul real – 4.301 de elevi (ce constituie 33,47% din totalul înmatriculați). Pentru profilul sport au optat 243 de elevi, iar la profilul arte – 211 elevi. 

În anul de studii curent funcționează 332 de licee dintre care 224 de instituții sunt amplasate în mediul urban, iar altele 108 sunt amplasate în mediul rural. 

Instruirile în limba română se desfășoară în 232 de licee, iar 85 de licee sunt cu instruirea în limba rusă, precum și 15 licee mixte. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.