VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Apartamentul deținut de Volodimir Zelenski în Crimeea, naționalizat de autoritățile impuse de la Moscova

Autoritățile din Crimeea au decis naționalizarea apartamentului din Ialta al familiei președintelui ucrainean Vladimir Zelenski, a declarat, miercuri, șeful autorităților ruse de ocupație din Crimeea, Serghei Aksionov, citat de agenția rusă de presă Interfax.

„Astăzi avem încă un lot de proprietăți, crame, structuri bancare, apartamentul (n.r. – președintelui ucrainean Vladimir) Zelenski și alte proprietăți ale tuturor celor care contribuie la regimul antirus din Ucraina care vor fi naționalizate. Așa cum am promis, inamicii Rusiei nu vor câștiga bani în Crimeea rusă”, a declarat Serghei Aksionov.

Șeful autorităților ruse de ocupație din Crimeea a mulțumit președintelui Consiliului de Stat al Crimeei, Vladimir Konstantinov, și deputaților parlamentului pentru „munca lor privind naționalizarea proprietății oligarhilor ucraineni”.

Anterior, reprezentanții autorităților ruse din Crimeea au transmis că familia președintelui ucrainean Volodimir Zelenski deține un apartament în complexul rezidențial Imperator din Livadia, potrivit libertatea.ro.

În octombrie 2022, Consiliul de Stat al Crimeei a modificat rezoluția „Cu privire la problemele gestionării proprietăților din Republica Crimeea”, care permit recunoașterea proprietății statelor și a cetățenilor străini ca proprietate a republicii. Modificările se aplică bunurilor mobile și imobile care erau deținute începând cu 24 februarie 2022. 

Procesul de naționalizare al autorităților ruse din Ucraina a început la sfârșitul toamnei anului trecut. Pe lista de obiecte se afla, în special, proprietatea fabricii de construcții navale Zaliv, compania care deține lanțul de hipermarketuri Novacenter, cel mai mare producător de ciment din regiune – uzina Stroyindustria Bakhchisarai, mai multe pensiuni, un cinematograf și alte câteva sute de locuințe.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.