VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Apă din România pentru mai multe localități din Republica Moldova

Comisia interguvernamentală pentru implementarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a apelor Prutului și Dunării a identificat locațiile unde vor fi instalate amplasamentele de subtraversare a râului Prut. 

Astfel, locațiile Sculeni și Măcărești de pe ambele maluri ale Prutului vor asigura traversarea apeductelor care vor alimenta cu apă din Prut mai multe localități din Republica Moldova.

Republica Moldova și România au o istorie și o cultură comună, iar proiectul va intensifica relațiile de cooperare dintre cele două ministere de pe ambele maluri ale Prutului, a menționat, în cadrul discuțiilor, Grigore Stratulat, secretarul de stat al Ministerului Mediului de la Chișinău.

La rândul său, Adriana Petcu, secretarul de stat al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor de la București, a dat asigurări că România va ajuta în continuare Republica Moldova să-și gestioneze eficient resursele de apă și să progreseze în acest sens, notează Infoprut.ro.

Menționăm că astăzi Comisia interguvernamentală pentru implementarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a apelor Prutului și Dunării s-a reunit în cea de-a doua sesiune extraordinară, în regim de videoconferință.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.