VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Apă-Canal Chișinău a depus la ANRE o cerere de majorare a tarifului cu peste 37%

Locuitorii municipiului Chișinău ar putea plăti cu aproape 40% mai mult pentru serviciile de apă și canalizare, după ce regia Apă Canal Chișinău a cerut ajustarea tarifelor. Compania a depus deja o cerere la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și a cerut un tarif de 22,22 lei pentru un metru cub de apă, ceea ce reprezintă o creștere de 37,6% față de tariful actual.

Apă Canal Chișinău își justifică solicitarea prin necesitatea reală de finanțare a cheltuielilor pentru a acoperi costurile operaționale la prețurile actuale.

În prezent, tariful la apă și canalizare este de 15,30 lei pentru consumatorii casnici și de 24,46 lei pentru consumatorii non-casnici. Ultima majorare de tarif a avut loc la începutul acestui an. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.