VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ANSA: Cincisprezece focare de gripă aviară, înregistrate în R. Moldova în ultimele 10 zile

În ultimele 10 zile, pe teritoriul R. Moldova au fost înregistrate 15 focare de gripă aviară, anunță Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) într-un comunicat de presă.

Potrivit reprezentanților ANSA, au fost înregistrate 3 focare de influență aviară înalt patogenă (H5N1) la fauna sălbatică și 12 focare la păsările din exploatațiile nonprofesionale.

„A fost întrunită în regim de urgență Comisia Antipiezootică Excepțională care a aprobat un Plan de măsuri pentru combaterea și eradicarea focarului de influență aviară, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 939 din 04.08.2008 pentru aprobarea normei sanitar-veterinare privind măsurile de supraveghere, control și combatere a gripei aviare, privind Planul de contingență  şi Manualul operaţional pentru controlul influenţei aviare. Astfel, a fost instituită zone de protecție de 3 km și zone de supraveghere de 10 km”, indică sursa citată.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor îndeamnă deținătorii și crescătorii de păsări să țină păsările în interiorul curților și la observarea semnelor clinice, să anunțe imediat personalul veterinar. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.