VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ANRE a abrogat hotărârea care interzicea exportul de energie electrică

Hotărârea Consiliului de Administrație al ANRE din 13 octombrie 2022 privind interzicerea exportului energiei electrice din Republica Moldova în perioada stării de alertă pe piața energiei electrice a fost abrogată în ședință publică de astăzi.

ANRE explică că la luarea acestei decizii Agenția a ținut cont de faptul că S.A. „Energocom” are asigurate cantitățile necesare de energie electrică, semnând cu producătorul Молдавская ГРЭС un contract de achiziționare a energiei electrice, cât și a contractelor cu furnizori din România, pentru acoperirea cererii de energie electrică ale furnizorilor serviciului universal și de ultimă opțiune și ale operatorilor de sistem.

”Aducem la cunoștință că interdicția respectivă a fost impusă urmare a sistării exportului energiei electrice către UE și Republica Moldova de către Ucraina, din cauza atacurilor rusești asupra infrastructurii energetice; la acel moment Republica Moldova importa din Ucraina 30% din totalul energiei electrice consumat”, se arată în comunicatul remis.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.