VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Andrei Spînu și Energocom îl atacă în judecată pe Renato Usatîi: Atacă Moldova, în interesul Kremlinului, pentru a bloca dezvoltarea țării

Ex-ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, anunță că îl va ataca în judecată pe președintele partidului politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi.

Spînu susține că acuzațiile lansate de Usatîi în spațiul public privind achizițiile de gaze naturale și tarifele pe care le-au achitat consumatorii finali în consecință sunt eronate.

Zilele trecute, Renato Usatîi a făcut mai multe acuzații grave referitor la mine și activitatea mea de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Anunț că îl voi ataca în judecată pentru distribuirea de falsuri și defăimare. Împreună cu echipa Guvernul, am trecut cu bine prin cele mai complicate ierni din punct de vedere energetic. Prin negocieri am obținut gaz cu 25% mai ieftin decât prețul de piață de la parteneri care au solicitat ca acest lucru sa fie confidențial. Nimic ilegal în aceste contracte nu este. Prețul e foarte bun, iar furnizorul este o companie verificată. Pe această cale le mulțumesc că au fost alături de țara noastră”, a scris Spînu.

Totodată Spînu susține că Usatîi „atacă Moldova în interesul Kremlinului”, iar scopul principal ar fi blocarea dezvoltării țării.

Ceea ce face acest clovn este o încercare de a decredibiliza Moldova ca partener de afaceri și lovește în capacitatea noastră pe viitor sa obținem condiții bune atunci când vom negocia alte contracte pentru gaz. Este clar că el face jocul celor care au ținut ostatică Moldova timp de 30 de ani. Prieteni, vă îndemn să fim atenți, el va continua să atace Moldova, în interesul Kremlinului, pentru a bloca dezvoltarea țării, când este clar că moldovenii au ales calea europeană”, a mai scris Spînu.

Într-un comunicat remis presei, și SA Energocom solicită de la Jurnal TV dreptul la replică pentru a face clarificări vizavi de falsurile lansate de Renato Usatâi pe această platformă.

Solicităm acordarea timpului de emisie în aceleași condiții, la aceeași oră, în aceeași emisiune, astăzi, 8 iunie. Energocom regretă atragerea unor platforme credibile într-o campanie de denigrare și fake-news motivată de interese financiare și politice. La moment, juriștii companiei analizează fiecare afirmație făcută în emisiune în vederea pregătirii unui dosar pentru acționarea în judecată, pentru protejarea reputației și imaginii Energocom”, anunță Energocom.

Amintim că Renato Usatîi a ținut luni, 29 mai, o conferință de presă cu titlul „Cel mai mare jaf al cetățenilor R. Moldova” în care a vorbit despre cum mai multe companii livrează unor agenți economici gaze naturale la un preț între 11 și 14 lei, în timp ce restul consumatorilor achită aproape 30 de lei pentru un metru cub de gaze de la Moldovagaz.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.