VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Andrei Spînu: Fiecare primar trebuie să spună clar că resursele financiare pentru îmbunătățirea vieții oamenilor în sate vin din UE

„Fiecare primar trebuie să spună clar că resursele financiare pentru îmbunătățirea vieții oamenilor în sate vin din Uniunea Europeană”. De această opinie este ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

În cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei, ministrul a subliniat că datorită Uniunii Europene se realizează cele circa 500 de proiecte selectate în cadrul programului „Satul European”.

Pentru „Satul European” s-au selectat 492 de proiecte, poate fi foarte ușor verificat pe satuleuropean.gov.md, este informația publică, deci, practic toate primăriile care au aplicat, toate primăriile au primit cel puțin un proiect. Așa, și ultimul apel a fost „Satul European Expres”, în care au fost selectate 399 de proiecte, cred că toți vor fi de acord că PAS nu are 399 de primari, iar acea investigație jurnalistică care a fost făcută, inclusiv concluzia acelei investigații este că doar 30 la sută din aceste proiecte au fost direcționate către, atenție!, primarii aleși pe lista Blocului ACUM, adică și PAS, și Platforma DA. Deci, 30 la sută asta nu înseamnă PAS, asta înseamnă PAS și Platforma DA. Eu nu văd unde este distribuția politică, ținând cont că noi am dat chiar pentru toate primăriile, inclusiv nord, sud, centru”, a menționat premierul.

Totodată, Andrei Spînu a dat asigurări că toate proiectele din cadrul programului „Satul European” vor fi finalizate. Potrivit lui ministrului, faptul că nu ar fi fost bani suficienți ca să acopere bugetul toate aceste proiecte sunt niște zvonuri.

Nu, nu este adevărat, bugetul a fost de peste 2 miliarde de lei, începând cu anul trecut. A fost o mică perioadă în care s-au reținut plățile, noi suntem cu plățile la zi. Acum ați văzut că în rectificarea bugetară anunțată de prim-ministrul Republicii Moldova s-au mai alocat 300 de milioane de lei pentru aceste proiecte. Deci, noi suntem convinși și siguri că le vom duce la bun sfârșit și vom finanța toate costurile acestui program”, a conchis Andrei Spînu.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.