VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Anca Dragu, șefa BNM: Sistemul bancar se va alinia și mai mult pieței europeneâ

Noua guvernatoare a Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, susține că, în cadrul instituției, vor fi depuse eforturi pentru a avea un sistem financiar nu doar rezistent la crize, ci și capabil să contribuie la creștere economică sustenabilă și dezvoltarea țării, un sistem bancar compatibil cu spațiul european, transmite IPN.

„Aici, la Banca Națională, vom depune eforturi ca economia să prindă puteri și să intre în forță în procesul de convergență cu piața europeană. Vom avea grijă ca sistemul bancar să fie și mai rezilient, iar cetățenii să se poată bucura de servicii moderne”, menționează Anca Dragu în mesajul său de felicitare cu ocazia noului an.

Potrivit guvernatoarei, începutul este promițător și urmează un an în care BNM își propune să avanseze hotărâtor spre bunăstarea și valorile europene. „Vă îndemn să ne unim efortul și să muncim împreună pentru a avansa pe parcursul european, deoarece apartenența la UE reprezintă garanția păcii și bunăstării. Am încredere în puterea și în capacitatea Republicii Moldova! Ați arătat la o lume întreagă cât de generoși sunteți, atunci când v-ați deschis casele pentru vecinii nevoiți să plece din calea războiului. Ați arătat cât de determinați sunteți să mergeți cu tenacitate spre Uniunea Europeană, care cândva era doar un vis. Mă simt onorată să pun și eu umărul la acest proces”, a mai declarat guvernatoarea Băncii Naționale.

Anca Dragu a fost numită la sfârșitul lunii decembrie guvernatoare a Băncii Naționale a Moldovei, președintă a Consiliului de supraveghere și a Comitetului executiv, pe un termen de șapte ani. Ea i-a luat locul lui Octavian Armașu, revocat din funcție de Parlament în 21 decembrie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.