VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Anca Dragu, întrevedere cu Jānis Mažeiks: BNM, determinată să contribuie la procesul de aderare a R. Moldova la UE

„BNM este determinată să contribuie la procesul de integrare europeană, iar cererea de aderare la Zona Unică de Plăți în Euro (SEPA) denotă clar acest lucru”. O declarație în acest sens a fost făcută de guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, în cadrul unei întrevederi cu șeful delegației Uniunii Europene (UE), Jānis Mažeiks.

În cadrul discuției, oficialii au abordat subiecte ce țin de sectorul financiar-bancar al Republicii Moldova, precum și acțiunile orientate spre îndeplinirea criteriilor de aderare la UE.

Anca Dragu a reiterat că integritatea, independența, transparența și responsabilitatea băncii centrale sunt elemente-cheie în mandatul de guvernator.

Totodată, guvernatoarea BNM a menționat că sprijinul Uniunii Europene este important, iar BNM va depune eforturi sporite în parcursul european al Republicii Moldova.

Totodată, șefa băncii centrale și-a exprimat speranța că perspectivele de colaborare cu UE vor fi extinse pe mai multe dimensiuni, cum ar fi: îmbunătățirea cadrului de supraveghere și reglementare a sectorului bancar și nebancar, rezoluția bancară, domeniul cercetării și altele.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.