VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Analist politic: S-a decis organizarea acestui Summit la Chișinău pentru a demonstra susținerea Europei unite pentru încheierea războiului din Ucraina

„Dacă în Ucraina se termina războiul, acest summit putea să aibă loc în Ucraina, dar situația este cea care este, cunoaștem care este și în acest sens au decis să organizeze Summitul la Chișinău pentru a demonstra susținerea Europei unite pentru încheierea războiului din Ucraina”. Această opinie a fost exprimată de analistul politic Anatolie Golea în cadrul unui interviu pentru Vocea Basarabiei.

Potrivit analistului, acest Summit demonstrează susținerea politică a parcursului european al R. Moldova.

Este un eveniment, în primul rând, politic, este un semnal pentru Republica Moldova, dar și pentru Ucraina. Eu cred că dacă în Ucraina se termina războiul, acest summit putea să aibă loc în Ucraina, dar situația este cea care este, cunoaștem care este și în acest sens au decis să organizeze summitul la Chișinău pentru a demonstra susținerea Europei unite pentru încheierea războiului din Ucraina, scoaterea trupelor ruse, stabilizarea situației, susținerea totală din partea Europei pentru Ucraina și Republica Moldova. Eu nu cred că trebuie să ne așteptăm că Republica Moldova va avea mult de profitat. Unii oameni își închipuie că o să fie iarăși alocări de fonduri sau se va decide prețul la gaze sau altceva. Este vorba despre susținerea politică a parcursului european, susținerea Republicii Moldova și a eforturilor conducerii de la Chișinău pentru a acorda suport Ucrainei, pentru a menține pacea și stabilitatea în Republica Moldova, ceea ce, de fapt, este cel mai important lucru”, a explicat Anatolie Golea.

Analistul politic se arată ferm convins că șefa statului, Maia Sandu, va aborda toate temele importante pentru R. Moldova la Summitul de la Bulboaca.

Maia Sandu știe foarte bine temele pe care trebuie să le abordeze, ea le abordează mereu – reziliența Republicii Moldova, consolidarea statalității, integrității teritoriale, păstrarea stabilității și suport, inclusiv financiar, pentru Republica Moldova în aceste situații de criză, inclusiv criza energetică, și alte provocări cu care ne confruntăm”, a mai spus Golea.

Menționăm că Republica Moldova este gazda celei de-a doua ediții a Summitului Comunității Politice Europene care adună, în premieră, aproximativ 50 de președinți, prim-miniștri și înalți demnitari occidentali. Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat în 2022, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, fiind o platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.