VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ana Revenco la Munchen: Nu Moldova este țintită de Rusia, dar democrația și întreaga Europă

”Nu Moldova este țintită de Rusia, dar democrația și întreaga Europa, noi suntem pe linia a doua după Ucraina”. Declarația a fost făcută de ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, în cadrul celei de-a 59-a Conferință de Securitate de la München, Germania.

În cadrul conferinței, ministra a vorbit despre criza de securitate în care se află R. Moldova, dar și despre ajutorul așteptat de la UE.

Ministra a mai menționat că R. Moldova ar trebui inclusă în eco-sistemul de securitate european.

Menționăm că pe parcursul celor trei zile de activitate ale Conferinței, ministrul Afacerilor Interne va purta discuții bilaterale cu oficialii europeni.

O atenție sporită va fi acordată operaționalizării Hub-ului de securitate al Uniunii Europene de la Chișinău, dat fiind faptul că Republica Moldova a devenit stat producător de securitate pentru spațiul european, prin fortificarea centurii de securitate la frontiera cu războiul din Ucraina.

La fel, Ana Revenco va participa la diverse paneluri de discuție, unde vor fi abordate subiecte de actualitate, printre care: consolidarea rezilienței Republicii Moldova și starea de securitate din regiune, amenințările hibride din partea Federației Ruse, dar și perspectivele și prioritățile de cooperare cu statele membre ale Uniunii Europene.

Conferința de Securitate de la München este cel mai important forum consacrat securității transatlantice și internaționale, devenind un eveniment anual focusat pe promovarea soluționării pașnice a conflictelor, a cooperării mondiale și a dialogului. Conferința de anul acesta va întruni peste 45 de șefi de state și de guverne din toată lumea, precum și peste 70 de miniștri.

Menționăm că mâine, și președinta țării, Maia Sandu, urmează să țină un discurs în cadrul celei de-a 59-a Conferință de Securitate de la München, Germania.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.