VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Amnesty International a cerut scuze pentru „suferința” provocată de raportul în care acuză armata de la Kiev că pune în pericol civilii

Amnesty International a cerut scuze duminică pentru „suferiţa şi furia” cauzate de un raport care acuză Ucraina că pune în pericol civili. Acest lucru care l-a înfuriat pe preşedintele Volodimir Zelenski şi a cerut demisia şefului biroului de la Kiev, relatează Reuters.

Organizația pentru drepturile omului a publicat joi un raport în care acuză armata ucraineană că pune în pericol civilii, prin amplasarea trupelor în zone rezidenţiale.

„Amnesty International regretă profund suferinţa şi furia pe care le-a provocat comunicatul nostru de presă cu privire la tacticile de luptă ale armatei ucrainene”, se afirmă într-un e-mail expediat la Reuters.

„Prioritatea Amnesty International în acest conflict şi în orice conflict este să se asigure că civilii sunt protejaţi. Într-adevăr, acesta a fost singurul nostru obiectiv când am lansat această ultimă etapă de cercetare. Regretăm cele întâmplate”, spune organizaţia.

Zelenski a criticat raportul și a declarat că acesta a fost un cadou de propagandă pentru Moscova.

Oficialii ucraineni spun că încearcă să evacueze civilii din zonele din prima linie. Rusia, care neagă că a vizat civili, nu a comentat raportul respectiv.

În e-mailul său de duminică, Amnesty a comunicat că a găsit forţe ucrainene lângă reşedinţe civile în 19 oraşe şi sate pe care le-a vizitat, expunându-le la riscul de fi atacate.

„Trebuie să fim foarte clari înțeleși: nimic din ceea ce am documentat despre acțiunile forţele ucrainene nu justifică în vreun fel acțiunile ruseşti”, spune organizaţia.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.