VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Amenzi de jumătate de milion de lei pentru 17 posturi TV din R. Moldova

17 posturi de televiziune din R. Moldova au primit amenzi în sumă totală de 544.000 de lei pentru insuficiență de programe locale. O decizie în acest sens a fost luată la Consiliul Audiovizualului.

Potrivit CA, controlul desfășurat în privința a 37 de servicii media de televiziune, a arătat că 14 posturi TV nu au respectat cota de produs local, 6 – de volum transmis în limba română, precum și de produs difuzat în orele de maximă audiență, iar 6 posturi TV nu au avut suficiente programe în primă difuzare.

Vicepreședinta CA, Aneta Gonța, a subliniat că jumătate din serviciile media monitorizate nu produc suficient conținut local.

“Cele mai multe încălcări și cele mai multe sancțiuni sunt la capitolul prima difuzare. La capitolul produs local general, 5 furnizori naționali sunt la a treia treaptă de sancționare. În ce privește produsul local în limba română, 2 furnizori naționali sunt la a doua treaptă de sancționare, iar 3 furnizori – la cea de-a treia treaptă. În materie de produs local în orele de maximă audiență, 5 furnizori naționali sunt la cea de-a treia treaptă de sancționare, ceea ce demonstrează că noi nu avem suficient produs autohton local, difuzat în orele de maximă audiență – un indicator alarmant”, a subliniat Aneta Gonța.

Menționăm că posturile de televiziune din R. Moldova

Perioadele supuse monitorizării au fost 01-07 decembrie 2023 și 12-18 decembrie 2023.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.