VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ambasadorul R. Moldova la București – întrevedere cu preşedinta Comisiei parlamentare pentru relaţia cu UNESCO

Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Victor Chirilă, a avut o întrevedere, joi, 13 octombrie, cu preşedinta Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, deputata Ana-Maria Cătăuţă, discuţiile vizând consolidarea dimensiunii culturale a relaţiilor bilaterale Bucureşti – Chişinău.

Potrivit comisiei, discuţiile s-au axat pe consolidarea dimensiunii culturale, cu accent pe dosarele multinaţionale ale celor două ţări la UNESCO, precum dosarul „Arta cămăşii cu altiţă – element de identitate culturală în România şi Republica Moldova”, care este, în acest moment, în evaluarea experţilor.

„Au fost vizate acţiuni comune de promovare a elementelor incluse în Lista Reprezentativă UNESCO şi identificare a altor elemente de patrimoniu ce ar putea fi înscrise în Lista Patrimoniului Mondial. România şi Republica Moldova au incluse în Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii trei dosare comune: „Colindatul în ceată bărbătească” (2013), „Tehnici tradiţionale de realizare a scoarţei” (2016) şi „Practicile culturale asociate zilei de 1 Martie’ (2017)”, se precizează în comunicat. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.