VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ambasadorii SUA și UE la Chișinău salută învestirea noului Guvern: Vom colabora pentru un viitor democratic, prosper și sigur

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D Logsdon, și ambasadorul UE la Chişinău, Janis Mazeiks, au venit cu reacții, după ce membrii noului Cabinet de Miniștri, condus de Dorin Recean, au depus jurământul de învestire în fața Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. 

Într-o declarație oficială, ambasadorul Logsdon a transmis felicitări noii echipe guvernamentale.

Felicitări noului prim-ministru Dorin Recean și cabinetului său în urma votului de încredere acordat astăzi de Parlamentul Republicii Moldova. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm să lucrăm cu guvernul și poporul Moldovei pentru a promova în continuare integrarea cu Europa și pentru a aborda provocările actuale, construind un viitor democratic, prosper și sigur.

Mulțumim, de asemenea, fostului prim-ministru Natalia Gavriliță, pentru conducerea și angajamentul ei puternic în construirea democrației Republicii Moldova și pentru tot ce a făcut pentru întărirea parteneriatului și a prieteniei dintre Moldova și Statele Unite”, se arată în mesaj.

Ambasadorul UE la Chişinău, Janis Mazeiks, subliniază pe o rețea de socializare că UE salută desemnarea rapidă a prim-ministrului, Dorin Recean, și numirea noului Guvern.

Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm îndeaproape cu noul Guvern, în intensificarea eforturilor privind reformele cheie, în special în sectoarele justiției și financiare și în combaterea corupției, în interesul tuturor moldovenilor și în concordanță cu cele nouă demersuri pe care Moldova trebuie să le abordeze pentru pe calea măririi. În același timp, dorim să mulțumim prim-ministrei, Natalia Gavrilița, pentru abilitățile sale de a conduce Guvernul printr-o serie de crize fără precedent și a condus Guvernul la statutul de țară candidată la UE de succes”, a scris Janis Mazeiks.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.