VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alte cazuri de rujeolă confirmate în Capitală. Un focar se menține la un centru de refugiați

Autoritățile municipale anunță noi cazuri de rujeolă în Capitală. În prezent, potrivit Direcției Asistență Medicală sunt confirmate două focare de rujeolă. 

Un focar este în Centrul de refugiați de pe strada Testemițanu, unde au fost confirmate 13 cazuri de rujeolă și 10 cazuri suspecte. 

Un alt focar este într-o familie unde sunt 5 cazuri suspecte, unul din care a fost confirmat prin analize de laborator. Toți copiii au fost internați în Spitalul Clinic municipal de boli contagioase pentru copii. 

Primăria Chișinău informează că singura soluție de a preveni îmbolnăvirea cu rujeolă este vaccinarea, deoarece tratament medicamentos pentru această boală nu există și, din păcate, în statele vecine sunt înregistrate și cazuri de deces în rândurile copiilor din cauza rujeolei. 

În continuare, situația în municipiu este monitorizată de Centrul de sănătate publică Chișinău și AMT-uri în ceea ce privește riscul apariției altor focare de rujeolă.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.