VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Alexei Rogov: În industria aviației civile sunt oameni incompetenți, aduși de politic, care trebuie schimbați printr-o lege de urgență

„Noi am rămas absolut fără industrie, pentru că la industria aviației civile sunt oameni incompetenți, aduși de politic, care trebuie schimbați printr-o lege de urgență”. Această opinie a fost exprimată de Alexei Rogov, fost șef de direcție operațiuni de zbor Moldaeroservice, în cadrul unui interviu pentru Vocea Basarabiei.

Potrivit specialistului, în domeniul aviației civile astăzi „nu există absolut specialiști”, de aceea sunt necesare schimbări.

Dl Alaiba, dacă-i la ministerul respectiv, trebuie să fie angajate minimum 4 persoane din domeniul aviației cu minimum 10 ani de experiență care ar lucra împreună cu instituțiile statului, care sunt responsabile pentru domeniul respectiv al aviației civile, care sunt APP-ul, dar la APP iarăși nu-i nici un specialist din domeniul aviației și la aviația civilă trebuie să fie conducerea aviației civile sub o lege specială, angajat specialist care trebuie să fie ales prin vot închis din industria aviației civile”, a declarat Alexei Rogov.

Potrivit lui, în R. Moldova este necesar un Consiliu Național în aviație.

La momentul actual este o situație destul de dificilă, aviația civilă ar avea nevoie astăzi de un Consiliu Național în aviație, unde ar fi din toate întreprinderile aleși prin niște concursuri niște specialiști din fiecare domeniu, de la traficul aerian, de la piloți, de la ingineri, pentru a crea o instituție care ar fi loială total, care ar fi dedicată special reanimării instituției respective, pentru că să vă spun o chestiune, în ultima perioadă s-au întâmplat foarte multe lucruri dificile acolo urmare a incompetenței. La 7 iunie 2012 s-a semnat un acord de spațiu comun între Uniunea Europeană și Republica Moldova, care a fost total incompetent și acum în baza acestui acord din Republica Moldova au plecat multe companii și operatori. Noi am rămas absolut fără industrie, pentru că la industria aviației civile sunt oameni incompetenți, aduși de politic, care trebuie schimbați printr-o lege de urgență. Trebuie făcut Consiliul Național de Salvare în Aviația Civilă, nu trebuie de uitat, pentru că toate documentele global sunt un instrument de recomandare, fiecare stat într-o oarecare măsură are posibilități de a regla situația respectivă. E aceeași situație cu Air Moldova, Air Moldova nu este problema de astăzi, problema-i venită din spate, dar e o chestiune foarte clară, pentru că în toată lumea sunt valorile economice, Air Moldova este o întreprindere care trebuie să rămână în statul Republica Moldova, pentru că dacă pierdem unicul operator național, pierdem o întreagă industrie”, a subliniat Alexei Rogov.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.