VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alexandr Slusari: Consiliul Concurenței rămâne invizibil. Cu ce în genere se ocupă această instituție?

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, se arată indignat de activitatea Consiliului Concurenței.

Într-o postare pe o rețea de socializare, acesta menționează că timp de un an de când a fost desemnată noua conducere a Consiliului Concurenței nu se observă activitatea acestei instituții.

Consiliul Concurenței rămâne invizibil! Aproximativ 2 ani în urmă către comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe a parvenit proiectul raportului Consiliului Concurenței privind acțiunile concertate ale 6 companii petroliere în perioada 2019-2021. Am reușit să-l citesc documentul, chiar dacă comisia l-a secretizat. Proiectul conținea multiple probe referitoare la acorduri permanente de cartel din partea petroliștilor, care în 2 ani s-au distrat cum au vrut și de câteva ori nejustificat au majorat prețuri la benzina și motorină.

Raportul urma să fie examinat în plenul Consiliului Concurenței, care ar trebui să emită decizie de amendare a companiilor vizate cu amenzi de zeci de milioane. Nu sunt sume foarte mari pentru magnați din domeniul petrolier, însă era important să fie creat precedentul.

Au trecut aproape doi ani. 18 luni de când s-a schimbat guvernarea. Un an în urmă a fost desemnată nouă conducere a Consiliului Concurenței, promovată de Dumitru Alaiba. Unde este decizia Consiliului Concurenței pe acțiunile petroliștilor? Cu ce în genere se ocupă această instituție, care ar trebui să fie una strategică în economia de piață, mai ales în așa țară mică, cum este Moldova? Impotența entității respective a contribuit semnificativ asupra lipsei concurenței în mai multe sectoare ale economiei și creșterii vertiginoase a inflației”, a scris Alaiba.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.