VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alegeri repetate în 8 localități din țară: În satul Chioselia Rusă s-au prezentat la vot doar 0,33% din alegători

În cele opt localități unde astăzi are loc votarea repetată, și de această dată se înregistrează o participare redusă a electoratului. Despre aceasta a anunțat președinta CEC, Angela Caraman.

Potrivit ei, cea mai redusă prezență la vot se înregistrează în satul Chioselia Rusă, UTA Găgăuzia – 0,33 %.

Prezența la vot în celelalte localități unde au loc alegeri repetate:

–          În sat. Cotovscoe, UTA Găgăuzia – 2,12 %

–          În com. Salcia, rn. Taraclia – 5,26%

–          Sat. Aluatu, rn. Taraclia –peste 10%

–          Com. Nicolaevca, rn. Florești – sub 14 %

Menționăm că în 8 din din țară sunt organizate alegeri repetate. Și asta pentru că în acestea s-a înregistrat o prezență la vot de sub 25%. Este vorba despre: Sămănanca (raionul Orhei), Cunicea (raionul Florești), Nicolaevca (raionul Florești), Chirsova (Găgăuzia), Cotovscoe (Găgăuzia), Chioselia Rusă (Găgăuzia), Aluatu (Taraclia) și Salcia (Taraclia).

Pentru cele opt localități în care a fost dispusă votarea repetată s-au tipărit 23 de mii de buletine de vot. Votarea repetată se efectuează în baza acelorași liste electorale și aceleași consilii și birouri electorale. Pentru valabilitatea scrutinului la urne trebuie să vină cel puțin 1/4 din numărul de persoane înscrise în listele electorale.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.