VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alegeri locale noi în trei localități din țară: CEC a constituit consiliile electorale de circumscripție

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit trei consilii electorale de circumscripție electorală de nivelul I în localitățile unde urmează să aibă loc alegeri locale noi pe 16 octombrie 2022.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi, 5 septembrie.

Conform prevederilor legislației electorale, în decurs de 3 zile, consiliile electorale urmează să-și aleagă din rândul membrilor săi, prin vot secret, președintele, vicepreședintele și secretarul.

Menționăm că astăzi, 5 septembrie 2022, începe perioada de desemnare a candidaților pentru funcția de primar în cele 3 localități unde vor avea loc alegeri locale noi. 

În acest context, consiliile electorale de circumscripție electorală urmează să facă publică informația privind locul (biroul), data și ora primirii documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar cu 24 de ore până la începerea recepționării documentelor de la candidați.

Amintim că pe 16 octombrie 2022 vor avea loc alegeri locale noi în satul Sălcuța, raionul Căușeni, comuna Ialpujeni, raionul Cimișlia și comuna Braniște, raionul Râșcani.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.