VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alegeri în satul Aluatu din Taraclia: Doar 10,69% din alegători s-au prezentat la urne

Update: Comisia Electorală Centrală anunță că, la ora 21:00, s-a încheiat procesul de votare în satul Aluatu, raionul Taraclia unde astăzi  a avut loc turul doi pentru alegerea primarului din localitate.

Conform rezultatelor preliminare, a fost înregistrată o participare de 10,69 la sută din numărul alegătorilor incluși în listele electorale. 

Menționăm că în al doilea tur de scrutin, alegerile pot fi declarate valabile dacă au participat cel puțin 20 la sută din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. În cazul în care alegerile sunt declarate nevalabile, Comisia Electorală Centrală dispune organizarea, în termen de 2 săptămâni, a votării repetate în baza acelorași date din listele electorale, cu aceleași candidaturi și aceleași consilii și birouri electorale.

Update: 55 de alegători și-au exercitat dreptul la vot către ora 15:00

Update: 𝐏â𝐧ă 𝐥𝐚 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟐:𝟎𝟎 î𝐧 𝐬𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐀𝐥𝐮𝐚𝐭𝐮 𝐝𝐢𝐧 𝐫𝐚𝐢𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐓𝐚𝐫𝐚𝐜𝐥𝐢𝐚 𝐚𝐮 𝐯𝐨𝐭𝐚𝐭 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟑𝟎 𝐝𝐞 𝐚𝐥𝐞𝐠ă𝐭𝐨𝐫𝐢

În satul Aluatu din raionul Taraclia astăzi, 3 decembrie 2023, se desfășoară turul doi al votării repetate pentru alegerea primarului localității.

Pentru mandatul de primar candidează concurenții electorali din partea Partidului Politic „Partidul Schimbării” și a Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”.

Potrivit CEC, la ora 07:00 secția de votare organizată în această localitate s-a deschis, iar la urna de vot sunt așteptați, pe parcursul zilei, circa 770 de alegători. Până la ora 09:00, dreptul la vot a fost exercitat de către 6 alegători sau 0,78% din cei înscriși în listele electorale.

Pentru acest scrutin au fost tipărite 768 buletine de vot (500 în limba română și 268 în limba rusă).

Pentru ca alegerile să fie declarate valabile, la ele trebuie să participe cel puțin 20% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale.

Amintim că, urmare organizării alegerilor locale generale din 5 noiembrie, s-a constat că în 8 localități din țară a fost înregistrată o participare mai mică decât ¼ din numărul de persoane înscrise în listele electorale, inclusiv în satul Aluatu, raionul Taraclia. După desfășurarea votării repetate pe data de 19 noiembrie 2023, în această localitate niciunul dintre cei 3 candidați la funcția de primar nu a acumulat mai mult de jumătate din numărul voturilor valabil exprimate, pentru a fi ales din primul tur, ce a condus la organizarea turului doi de scrutin.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.