VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alegeri în comuna Bubuieci și Hănăsenii Noi: Precizările Comisiei Electorale Centrale

Comisia Electorală Centrală a aprobat programul calendaristic pentru organizarea și desfășurare a votării repetate a turului întâi pentru alegerea primarului comunei Bubuieci, municipiul Chișinău din 11 februarie 2024.

Potrivit CEC, perioada electorală începe astăzi, 31 ianuarie 2024, iar agitația electorală se va efectua până pe 9 februarie 2024, inclusiv. 

În același context, consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău nr. 1 va propune spre degrevare sau convocare 3 persoane din componența sa, precum și spre aprobare statul de personal al aparatului consiliului electoral cel târziu la data de 2 februarie 2024. La propunerea Consiliului electoral al circumscripției electorale comunale Bubuieci nr. 1/8 și a birourilor electorale ale secțiilor de votare arondate consiliului respectiv, Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău nr. 1 va decide asupra degrevării sau convocării unei persoane din componența acestora, cel târziu în data de 2 februarie 2024”, precizează CEC.

Tot astăzi, membrii CEC au luat act de vacanța mandatului de primar al comunei Hănăsenii Noi, raionul Leova și au stabilit pentru data de 19 mai 2024 desfășurarea alegerilor locale noi pentru funcția de primar.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.