VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alaiba despre progresul reformei patentei: În trei săptămâni, peste 1000 de foști patentari au procurat casă de marcat și lucrează în continuare legal

Ministrul Economiei. Dumitru Alaiba anunță că în trei săptămâni de la intrarea în vigoare a noii reforme fiscale, circa 1100 de foști patentari au tranzitat la noul regim fiscal de activitate independentă. Acești oameni deja și-au procurat aparat de casă, au mers la FISC, s-au înregistrat și deja pot lucra în continuare legal.

Potrivit ministrului, dintre aceștia, 341 au depus cereri la Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului pentru a le fi compensate cheltuielile de tranziție.

„Orice fost patentar care tranzitează la activitatea independentă poate să beneficieze de compensarea cheltuielilor, până la 10.000 de lei. Tot ce trebuie să faceți este să depuneți până la 31 august cerere pentru a primi acest ajutor din partea Guvernului. Încurajez foștii patentari să treacă la noul regim fiscal, unul simplificat și cu beneficii atât pentru comercianți, cât și pentru consumatori. Vom continua să îi sprijinim în această tranziție. Depunem maxim efort ca să-i ajutăm să se dezvolte și să crească în mod sustenabil”, a scris Alaiba pe rețelele sociale.

Reamintim că începând cu 1 iulie, activitatea comercială în bază de patentă nu mai este admisă. Comercianții sunt obligați să treacă la regimul fiscal de activitate independentă, procurând case de marcat.

Deținătorii de patentă care au trecut la activitate independentă, pot depune cereri la Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), până la 31 august, pentru solicitarea unei compensații în valoare de 10 mii de lei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.