VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

AIPA susține că a autorizat prima tranșă a subvenției, în valoare de peste 17 milioane de lei, pentru 37 de Grupuri de Acțiune Locală

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), informează vineri, 19 august, despre autorizarea primei tranșe a subvenției din cadrul Programului LEADER , Măsura 1 – Sprijin pentru funcționarea Grupurilor de Acțiune Locală.

Suma primei tranșe este de 17 360 000 lei pentru 37 de GAL-uri conform prevederilor Regulamentului privind acordarea subvențiilor în avans prin implementarea Programului LEADER.

GAL-urile locală urmează să lanseze apelurile locale de depunere a cererilor de finanțare a proiectelor investiționale pe teritoriile rurale acoperite de acestea. În rezultat, GAL-urile vor selecta spre finanțare proiecte de dezvoltare locală în diverse domenii de acțiuni, precum diversificarea economiei rurale, crearea locurilor de muncă; achiziționarea echipamentelor și utilajelor; construcția sau modernizarea clădirilor de importanță economică, socială, istorică și culturală.

Amintim, că Programul LEADER este un program pilot care se implementează pentru I-a dată în Republica Moldova din sursele FNDAMR, fiind alocate până la 5% din valoarea Fondului.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.