VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AIPA a debursat pe conturile solicitanților de subvenții peste 261 milioane de lei

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) anunță că a debursat pe conturile solicitanților de subvenții peste 261 milioane de lei

In anul curent Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a debursat 261,0 mil. lei pentru cererile de acordare a subvențiilor pe diverse mecanisme de stimulare după cum urmează:

* 216,0 mil. lei pentru subvenții post-investiționale;

* 30,0  mil. lei pentru cereri de acordare a subvenției în avans ce contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural;

* 9,0   mil. lei pentru cereri de acordare a subvenției în avans pentru dezvoltarea proiectului start-up;

* 6,0     mil. lei pentru cereri de implementarea proiectelor prin abordarea LEADER.

AIPA: asigură producătorii agricoli că depune eforturi considerabile pentru optimizarea procesului de evaluare și achitare în termeni cât mai proximi, a cererilor de sprijin financiar depuse în anul de subvenționare 2022, reieșind din capacitățile pe care le deține momentan.

Notă: Pentru anul 2023, conform Legii bugetului de stat, mărimea Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural constituie 1,5 miliarde de lei.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.