VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Agricultorii pot cere subvenții pentru sporirea fertilității solului

Agricultorii pot solicita subvenţii în avans pentru proiectele investiţionale privind lucrările de îmbunătăţire și protecție a solului. Cererile vor putea fi depuse până în data de 7 iunie, anunță Ministerul Agriculturii.

Alocațiile pot fi solicitate pentru așa măsuri precum prevenirea și combaterea eroziunii, ameliorarea chimică a solurilor și conservarea și sporirea fertilității solurilor. Statul va acoperi 80% din valoarea proiectului eligibil, ce nu va depăși un milion de lei. 

Eligibili pentru subvenționare sunt persoanele fizice, întreprinderile agricole sau primăriile, care deține terenuri în proprietate.

Plățile vor fi efectuate în două tranșe. 70% din valoarea subvenției va fi achitată în condiția prezentării dovezilor cofinanțării din partea beneficiarului în proporție de cel puțin 20% din valoarea proiectului investițional. Celelalte 30% din valoarea subvenției vor fi acordate în baza cererii de debursare, la darea în exploatare a obiectului investiției și prezentarea actelor confirmative.  

Dosarul urmează să fie depus de către solicitant la oficiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură din jurisdicția în care solicitantul va efectua investiția.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.