VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Agenția Franceză pentru Dezvoltare va oferi 1,2 milioane de euro R. Moldova

Agenția Franceză pentru Dezvoltare va acorda Republicii Moldova suport financiar pentru fortificarea sectorului forestier. Ajutorul este acordat în urma Memorandumului de Înțelegere dintre Guvernul de la Chișinău și Agenție, semnat în cadrul Platformei de Sprijin pentru Moldova, desfășurat în luna octombrie. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor în acest sens.

Proiectul Acordului de facilitate de credit, care urmează să fie încheiat cu Agenția Franceză de Dezvoltare, presupune acordarea unui împrumut în valoare de 40 de milioane de euro. Suplimentar, Republica Moldova va beneficia de un grant de 1,2 milioane de euro, oferit de aceeași instituție drept suport tehnic.

Potrivit unui comunicat emis de Parlament, resursele financiare sunt destinate pentru implementarea reformelor în domeniul forestier și modernizarea acestuia, în conformitate cu toate reglementările și acquis-ul Uniunii Europene, precum și angajamentele Republicii Moldova din acordurile internaționale.

De menționat că Acordul de facilitate de credit dintre Republica Moldova și Agenția Franceză pentru Dezvoltare va implementa prevederile Memorandumului de Înțelegere dintre Guvernul de la Chișinău și Agenția Franceză pentru Dezvoltare, semnat la 17 octombrie 2023, în cadrul Platformei de Sprijin pentru Moldova.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.